Faktorer å ta hensyn til ved installasjon av LED striper

Når man investerer i et LED belysningssystem så forventer man ikke bare en jevn og fin belysning med fine farger og flimmerfri dimming, man er også på jakt etter et anlegg som fungerer sikkert og feilfritt i mange år framover. Levetid og sikkerhet er derfor svært viktige faktorer ved valg av utstyr og løsning.

Jevn (dotfree) belysning
I en LED stripe installasjoner avgjøres lysets jevnhet i stor grad av stripens diode tetthet (LED's/m) samt type/utforming på profil og avdekning. I mange tilfeller kan det lønne det seg å legge opp til en løsning som gir indirekte belysning f.eks. bak speil, under benk, over skap, i en gesims etc. og til slike formål er LED striper meget godt egnet. LED striper montert i Aluminium profil kan benyttes nesten over alt og vi kan levere profiler som passer de utroligste steder.
Flimmerfri dimming som dimmer lyset lavere ned enn noensinne

For å oppnå en trinnløs og flimmerfri dimming av LED striper så er man avhengig av kontrollutrustning av høy kvalitet. Dette gjelder drivere, dimmere, sendere og mottakere i trådløse systemer, kontrollere, programvare for App'er etc. Vi leverer kontrollutrustning av høyeste kvalitet og våre dimmere har en helt unik evne til å dimme lyset helt ned der få andre klarer å følge etter.

 

Tilstrekkelig lys og god energiøkonomi
Strømforbruk er en av grunnene til at vi ønsker oss en overgang til LED belysning og angitt effektuttak på lyskildene forteller oss noe om både strømforbruk og hvor mye lys vi kan forvente oss. Lysmengde (eller Flux) måles imidlertid i LUMEN og denne angivelsen forteller oss hvor mye lys som kan forventes f.eks. per meter av en LED stripe.
Vi anbefaler LED striper designet for 24V spenning framfor 12V spenning. En høyere spenning gir lavere strømmer og dermed lavere spenningsfall i installasjonens ledningsnett.

 


Riktig farge (fargetemperatur) på lyset
Fargetemperaturen CCT (Correlated Color Temperature) er oppgitt i Kelvin og 2700K er den fargetemperaturen vi gjerne forbinder med fargen på en tradisjonell glødelampe. Denne fargen gir et behagelig gulaktig lys som passer til mange formål. I mer kommersielle installasjoner (industri
, butikk, etc) så er det imidlertid mer aktuelt med et hvitere lys som er bedre egnet i forhold til de oppgavene som skal løses. For eksempel så vil en fruktdisk i en butikk se mye mer innbydende ut under en belysning med farketemperatur på 4000K enn 2700K. Frukt og grønt ser altså bedre ut i et kaldere lys.

 

 


Fargegjengivelse på lyset (RA/CRI verdi)

Riktig RA verdi på ledstriper/lys
utgjør store forskjeller på det man skal belyse. Jo høyere RA verdi en ledstripe/lys har, jo bedre får man gjengitt den naturlige fargen på det man belyser. Alle ledstriper som vi selger, har en minimum RA90+ og vi kan levere ledstriper helt opp til RA98+. Dette gjør at hvis du kjøper ledstriper av oss, er du sikret en god fargegjengivelse. 

 


God varme avledning - Riktig temperatur på lysdiodene
For å sikre at LED lysdiodene varer den forventede levetiden er det helt avgjørende at disse ikke blir for varme. Til høyere temperatur diodene utsettes for under normale driftsforhold til mer reduseres levetiden så derfor er det viktig at LED stripene er designet for god varmehåndtering og varmeavledning. I tillegg til godt LED stripe design vil en aluminiumsprofil med god varmeavledningsevne også gi et viktig bidrag til levetiden.

 


Materialkvalitet 

LED stripenes ytelse og levetid bestemmes ikke bare av kvaliteten på lysdiodene, men tykkelsen og materialene som brukes i PCB, motstander, ledninger og blyfrie loddinger. Alle led striper vi selger har en minimum forventet levetid på 50.000 timer med lystilbakegang: L70B50. 

Sikkerhetssertifiseringer - Sertifiseringer, CE, RoHS-registrerte produkter sikrer at produktene vi leverer er trygge og ikke inneholder bly eller andre farlige materialer.


Garanti, kundeservice og installasjon / designassistanse 

Vi er her for å hjelpe deg med å designe prosjektet, uansett størrelse. Våre LED striper representerer den høyeste kvalitet, og vil lyse opp hverdagen din i mange år framover.
Vi har som målsetning å bli Norges ledende leverandør av LED stripe baserte belysningssystemer som tar alle de ovennevnte faktorer på alvor. Vi har derfor gjennomført en grundig vurdering av relevante produsenter og satt sammen en portefølje av produkter innen LED belysning som vi kan være stolt av. Ikke bare tilbyr vi markedetsledende kvalitet, vi tilbyr denne kvaliteten til markedets gunstigste priser.

Forrige artikkel: CRI - Fargegjengivelsesindeks