Eksperter på LED stripe belysning
Eksperter på LED stripe belysning

Hvorfor må man ha aluminiumsprofil til LED stripen?

Aluminiumsprofilen er en viktig del av LED stripe installasjonen. De har mange forskjellige formål og funksjoner. De bidrar til å kjøle LED stripen, forbedre utseendet på LED stripen og spre lyset på en mer effektiv måte. Her er noen av hovedgrunnene til at man trenger aluminiumsprofiler til LED striper:

  1. Kjøling: En av de viktigste grunnene til å bruke aluminiumsprofiler til LED striper er at de fungerer som kjøleribbe for LED stripen. LEDer genererer lite varme sammenlignet med andre lyskilder, men dersom de brukes over lengre tid vil de utvikle varme. Aluminiumsprofiler bidrar da til å lede bort varmen fra LED stripen, noe som øker levetiden til lyskilden.
  2. Utseende: Aluminiumsprofiler bidrar også til å forbedre utseendet på LED stripe installasjonen. De gir installasjonen et mer profesjonelt utseende og kan også bidra til å skjule ledninger og andre komponenter som ikke ser så estetisk tiltalende ut. Vi lagerfører aluminiumsprofiler i vanlig aluminium farge, hvit, sort og kan også få lakkert aluminiumsprofiler etter ønsket RAL kode. 
  3. Spredning av lyset: Dekselet til aluminiumsprofilen vil bidra til å spre lyset fra LED stripen mer effektivt samtidig som det blir en jevnere lys spredning. Dette kan være spesielt nyttig dersom du ønsker å lyse opp et større område. Dekselet bidrar også til og "knuse" lyset så man ikke ser LED diodene, men heller en sammenhengende stripe med lys. Vi har fører en hel del forskjellige deksler etter installasjonens behov. Vi har deksler som er helt frostet, diffuse, gjennomsiktige, sorte og med forskjellig grad av lys spredning. 

 

Det finnes forskjellige typer aluminiumsprofiler å velge mellom, inkludert utenpåliggende aluminiumsprofiler, innfelte aluminiumsprofiler og innsparklet aluminiumsprofiler.

Utenpåliggende aluminiumsprofiler er de mest vanlige og er ment til å monteres på ytre siden av en vegg, tak eller hyller. Disse lagerfører vi i en hel del forskjellige størrelser og farger så man finner fort noe som passer din stil. Vi har egne profiler ment for utvendig og innvendig bruk. Man får muligheter til forskjellige typer belysning med utenpåliggende profiler, hvor man kan lage indirekte belysning eller direkte belysning. 

 

Innfelte aluminiumsprofiler er ment til å felles inn i vegg, tak eller hyller. Da er man avhengig av at det er frest ut ett spor tilpasset bredden og dybden til profilen slik at når profilen settes i sporet vil kantene på profilen dekke over utskjæringen. Her har vi egne profiler ment for innendørs eller utendørs montering eller innfelling i gips eller paneltak. Man får muligheter til forskjellige typer belysning med utenpåliggende profiler, hvor man kan lage indirekte belysning eller direkte belysning. 

 

Innsparklet aluminiumsprofiler er laget for å bli sparklet inn i vegg eller tak for og gi en estetisk pen installasjon. Ofte kan selve aluminiumsprofilen males i samme farge som tak eller vegg så profilen går helt i ett med miljøet. Man får muligheter til forskjellige typer belysning med innsparklingsprofiler, hvor man kan lage indirekte belysning eller direkte belysning. 

 

Forrige artikkel: Hva er forskjellen på 230 volt LED striper og 24 volt LED striper ?
Neste artikkel: Hva er forskjellen på direkte og indirekte belysning?